Over mij

Op deze site kan u relevante informatie vinden betreffende mijn dokterspraktijk, de openingsuren, het maken van afspraken, het Globaal Medisch Dossier, vaccinaties en dergelijke.

Contacteer mij

Op deze site kan u relevante informatie vinden betreffende mijn dokterspraktijk, de openingsuren, het maken van afspraken, het Globaal Medisch Dossier, vaccinaties en dergelijke. Ik probeer de website regelmatig aan te passen als dit nodig zou blijken. U kan me hierin helpen met opmerkingen en tips.

De praktijk werd opgericht in 1992 als nieuwe solopraktijk en bestaat als dusdanig dus reeds bijna 30 jaar. Mijn artsenopleiding volbracht ik aan de RU Gent. Huisartsgeneeskunde als ultieme specialisatie is steeds mijn passie geweest. Het is de een tak in de geneeskunde waar je heel dicht bij de mensen staat en gevraagd wordt te helpen; soms in heel alledaagse problemen, maar soms in uiterst complexe vraagstukken.

Solopraktijken worden zeldzaam in het Vlaamse landschap. De lange werkdagen schrikken nieuwe artsen af. Toch wil ik soloarts blijven. Zo blijf ik totaal onafhankelijk van anderen én geeft dit naar mijn gevoel een betere arts-patiënt relatie. Een moderne huisarts is eigenlijk ook een ‘manager’: hij begeleidt zijn patiënte door het gigantische bos aan zorgaanbod. Daarvoor is allereerst een goede patiënten- en gezinskennis nodig.

Een solopraktijk is enkel nog mogelijk door goede organisatie. Huisbezoeken zijn belangrijk voor mensen die zich niet kunnen verplaatsen, maar worden beperkt tot deze groep. Het comfort van een raadpleging in het dokters cabinet is legio: beter licht, betere materialen, betere timing, … Daarom vraag ik mensen (als ze dat kunnen natuurlijk) zich zoveel mogelijk tot de praktijk te richten.
Een belangrijke stap in de organisatie van mijn praktijk was het online-afsprakensysteem. Sinds een 15 tal jaren kan u zelf uw afspraken inboeken in mijn agenda na het aanmaken van een gebruikersnaam en een paswoord. Zo kan u zelf zien welke afspraken vrij zijn en naar eigen wens uw tijdstip kiezen. Dit werkt ook op alle smartphones en tabletpc’s: zoek even in de App Store, Google Play of Windows Store naar mijnonlineagenda of myonlinecalendar of Introlution. Gewoon installeren, uw gebruikersnaam en paswoord invullen … eenvoudiger kan het niet. O ja ... je moet daar ook een "domeinnaam" invullen: doktervyvermans.be

Naast huisarts ben ik natuurlijk ook nog mens en geniet van het leven. Mijn hobby is dan ook mijn 2e passie:: fotografie in al zijn facetten, vaak niet zo serieus, met een knipoog naar de wereld. Omdat ik de vraag zo vaak krijg heb ik enkele van mijn beelden in een website verwerkt. Een allegaartje van mijn experimenten van de laatste 15 jaar.