Kortvakantie

9 juni 2023

Deze mail om u te verwittigen dat ik volgende week even een kortverlof neem. Van maandag 12 tot vrijdag 16 juni ben ik dus niet bereikbaar.

Dit bleek even wat praktische problemen te veroorzaken. Immers, zoals u allicht weet, is er een nijpend huisartsentekort hier in de Kempen en zitten alle collega’s hier in de regio een beetje aan hun maximum capaciteit. Het is daarom extreem moeilijk voor mensen die geen huisarts hebben om nog een huisarts te vinden. Tja … blijkbaar een “knelpuntberoep” aan het worden.

Tot op heden werkten solo artsen, zoals ikzelf, makkelijk samen tijdens verlofdagen en was er nooit  een probleem de permanentie te garanderen tijdens het verlof van een collega of mezelf. We sprongen gewoon voor elkaar in!

Maar dit laatste blijkt in deze tijden niet echt meer te lukken. Belangrijkste oorzaak is dat vele solo artsen “old school” ondertussen gepensioneerd zijn, en dat deze praktijkvorm een uitstervend monument is. Immers (grote) groepspraktijken, waar vele collegae samenwerken, blijken de nieuwe norm te worden. Nieuwe artsen -veel meer dan de oudere generatie- beschermen zich zo tegen te hoge werkdruk en zorgen zo dat ze ook nog voldoende tijd hebben voor ontspanning en gezin. In vroegere jaren een onbestaande luxe!

Maar goed … ook ik heb wat vakantie nodig, en gelukkig kreeg ik hulp van mijn collegae in Oud-Turnhout. Bij mijn afwezigheid zullen de 2 enige andere praktijken die nog resten in Oud-Turnhout proberen voor me in te springen. Ook zij hebben het heel druk, maar we doen samen ons best.

Is er een “dringend” medisch probleem, tijdens mijn vakantie, kan u dus bij hen terecht.

Is het niet zo dringend, probeer het dan even uit te stellen tot ik weer terug ben. Bij bijvoorbeeld eenvoudige verlengingen van medicatie kan allicht ook uw apotheek even helpen, met de vermelding dat ik op verlof ben. U kan me mailen op bart.vyvermans@telenet.be , maar ik ga op vakantie natuurlijk niet elke dag mailtjes checken! Ook GEEN reply op deze mail, wat dat werkt echt niet!

 

U kan tijdens mijn vakantie dus terecht bij:

Praktijk Haptot:  014/45.43.45 Steenweg op Mol 36 Oud-Turnhout

Praktijk Oosthuis: 014/49 06 01 Polderstraat 4 Oosthoven

Of bij een arts naar keuze in uw nabije buurt (zeg even dat ik met vakantie ben!)

In het weekend van vrijdag 18.00 uur tot maandag 8.00 uur én op weekdagen Van 18.00 uur tot 8.00 uur kan u terecht op de wachtpost te Turnhout via het nummer 014 410 410

 

Een beetje vooruitziend heb ik heel wat afspraken geblokkeerd in de week nadien, die ik pas zal open zetten op zondag 18 juni. Zo kijk ik niet tegen een overvolle agenda aan bij terugkomst en blijven er voldoende plaatsjes vrij die “last minute” nog te boeken zijn.

Zo dat was het. Hopelijk loopt alles vlotjes!

Met Vriendelijke Groeten,

Dr. Bart Vyvermans.