Covid - en Griepvaccinatie 2023

10 september 2023

Hoewel we nog volop zomertemperaturen genieten, kondigt september onafwendbaar de herfst aan! Herfst heeft zeker zijn charme, maar ook tijd voor enkele jaarlijks terugkerende verplichtingen. En naast zaken zoals de tuin snoeien zit daar ook de bescherming tegen winterkwaaltjes zoals griep, en dit jaar ook covid bij.

Tot op heden hadden we het plan om de beide spuitjes op diezelfde dag te zetten. Maar omstandigheden hebben daar een stokje voor gestoken.

Immers daar Covid nu reeds aan een nieuwe run begonnen is, verwachten we een covid-piek ergens einde oktober. Vaccineren van de mensen met het hoogste risico moeten we dus reeds begin oktober plannen. En dat is te vroeg voor een griepvaccin!

Daarom wordt aangeraden om mensen met HOOG RISICO in 2 fasen te vaccineren: eerst covid en later griep.

WIE laat zich best prioritair vaccineren voor Covid (én ook voor griep)?

Mensen van 60 jaar en ouder

Mensen met een afweerstoornis

Volwassenen uit medische risicogroepen en zorgmedewerkers

Zwangere vrouwen (in de 22e week van zwangerschap)

Een coronaprik voor de algemene bevolking is niet meer nodig, omdat onder de bevolking jonger dan 60 jaar, sprake is van een hoge mate van bescherming. Dit komt door de combinatie van een doorgemaakte besmetting en/of vaccinatie en omdat de kans dat zij ernstig ziek worden relatief klein is. 

Ik organiseer een Covid-vaccinatie dag op ZATERDAG 7 OKTOBER en hieraan gelinkt een Griepvaccinatie dag op ZATERDAG 11 NOVEMBER.

Voor de mensen die beide vaccins willen worden dus 2 afspraken gereserveerd op de vermelde 2 dagen en op HETZELFDE UUR !

Op de Covid dag hoeft u geen vaccins mee te brengen. Daar zorg ikzelf voor. Het Griepvaccin echter haalt u bij uw apotheek zoals alle andere jaren. Dit kan ZONDER voorschrift bij iedereen boven de 50.

LET op: deze oproep is ENKEL voor mensen die de BEIDE VACCINS willen!!! Voor mensen die ENKEL het griepvaccin wensen, komt er een ander afspraakmoment op een andere datum. Ik zal hiervoor volgende week een nieuwe oproep lanceren.

Als je dus ENKEL een griepvaccin wil: NEGEER deze mail!

Je aanmelden voor deze Covid-vaccinatie kan ENKEL op emailadres bart.vyvermans@telenet.be of telefonisch, maar ENKEL tussen 8.00 en 10.00h. U treft dan mijn secretaresse die u gaat helpen een uur te prikken.