CoronaUpdate (laatste???)

10 juni 2021

9 Juni 2021. De dag dat alles weer terug een beetje normaal werd! Een beetje en vooral voorzichtig … en hoopvol!

Na bijna 1.5 jaar “coronaterreur” lijkt het de eindelijk een beetje de goede kant op te gaan. Er zijn minder ernstig zieke mensen, minder ziekenhuisopnames en vooral minder overlijdens te betreuren.

Corona heeft de hele wereld danig door elkaar geschud! Alles wat we dachten “vanzelfsprekend” te zijn, bleek dat ineens niet te zijn. De economie ging op slot, contacten werden verboden en vrijheden beperkt. Een scenario voor een SF film!

Maar het mensdom verzette zich tegen het nieuwe virus. In den beginne vluchtten we voor het virus, en sloten ons op in onze huizen. Maar we bestudeerden het onding en vonden tegenmaatregelen. “Regels” die het virus afremde: “afstand houden”, “mondmaskerplicht”, “handjes wassen” en er ontstonden zelfs nieuwe woorden: “knuffelcontact” en “coronakilo’s”. Dat doende gaf ons wat tijd om onze hoogtechnologie te gebruiken die uiteindelijk de ons de goed bekende vaccins bezorgde!

In België kregen we initieel de volle laag, maar doordat de overgrote meerderheid der mensen goed meewerkte aan de gegeven richtlijnen verloor het virus wat grip, en moest zich herpakken door te muteren en varianten te produceren. Hierdoor belandden we uiteindelijk in een “3e golf”.

Maar dan kwamen er de vaccins. Ondanks wat tegenstand van enkele drukkingsgroepen was (en is) de vaccinatiebereidheid in België zéér hoog en dat leidde geleidelijk aan tot een definitief dalende curve. Tot op heden ziet het er goed uit. We hebben de oorlog zeker nog niet gewonnen. Het virus kan nog enkele gemene streken uithalen, maar voorlopig ligt de bal in ons kamp. Het is nu de kunst die bal niet meer af te geven. Dit door gewoon verder te vaccineren en ondertussen op veilig spelen door toch nog een tijd voorzichtig te blijven.

België - Virus : 3 - 2 … maar met nog een half uur te spelen is dat niet zonder risico! Goed verdedigen nu en de bal niet meer kwijtspelen!!!!

De langdurige inspanningen hebben bij vele mensen een zware tol geëist. Ik ga hier geen opsommingen doen want iedereen heeft wel zijn of haar part gehad op één of andere manier!

Tijd voor vakantie dus. En ja het kan weer! Maar voorzichtig. Met respect voor de lokale maatregelen, met respect voor het werk wat we allemaal samen geleverd hebben om tot hier te komen, met respect voor jezelf en je medemens.

Zelf wil er nu ook even rust. De praktijk zal volgende week een weekje gesloten zijn van 14 tot 20 juni. De hersentjes hebben even rust nodig!
In een aparte mail stuur ik u nogmaals de juiste datum en de vervangende arts.

Ik wens iedereen een mooie en zorgeloze zomer, een terrasje en een glimlach zonder masker, een beetje rust en vakantie, genieten van voorzichtige drukte en van een knuffel zonder te moeten beslissen wie nu eigenlijk je enige knuffelcontact is! En wat ik vooral wens is …. dat dit mijn ALLERLAATSTE corona-update is!!!
Met Vriendelijke Groeten,
Bart Vyvermans.